Yazıcı Çizgili Kopya Veriyor

Yazıcı çizgili çıktı veriyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir ve bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Eğer yazıcı çizgili çıktı veriyorsa, bu sorunun çözümü için öncelikle mürekkep seviyelerini kontrol etmek, yazıcı başlığını temizlemek, kaliteli kağıt kullanmak ve yazıcı ayarlarını gözden geçirmek önemlidir. Ayrıca sürücü güncellemelerini yapmak, kartuş veya toneri nazikçe sallamak, ve gerektiğinde yazıcı başlığını değiştirmek sorunun çözümüne yardımcı olabilir. Ancak, bu adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir yazıcı servisine başvurmanız gerekebilir.

Yazıcı Çizgili Kopya veriyor

1. Mürekkep Seviyelerini Kontrol Edin: İlk olarak, mürekkep veya toner seviyelerini kontrol edin. Eğer mürekkep seviyeleri düşükse veya tükenmişse, bu çizgili çıktılara neden olabilir. Mürekkep kartuşlarını veya tonerleri değiştirin.

2. Yazıcı Başlık Temizliği: Yazıcı başlığı (print head) üzerinde kurumuş mürekkep veya kir olabilir. Yazıcı başlığını temizlemek için yazıcı yazılımını kullanarak temizlik işlemi yapın.

3. Kağıt Kalitesi: Kullandığınız kağıdın kalitesi önemlidir. Düşük kaliteli veya yıpranmış kağıtlar çizgilerin oluşmasına neden olabilir. Kaliteli ve düzgün kağıt kullanmaya özen gösterin.

4. Kağıt Besleme Tepsisi Temizliği: Kağıt besleme tepsisinin temiz ve tozsuz olduğundan emin olun. Kirli bir kağıt besleme tepsisi, kağıdın düzgün bir şekilde beslenmesini engelleyebilir.

5. Yazıcı Ayarları: Yazıcı ayarlarını kontrol edin. Belki de baskı kalitesi düşük ayarlarda olduğu için çizgiler oluşuyordur. Ayarları yüksek kaliteye getirin.

6. Sürücü Güncellemeleri: Yazıcı sürücülerini güncelleyin. Yazıcı üreticisinin web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

7. Kartuş veya Toner Sallama: Kartuş veya toneri çıkarın ve nazikçe sallayın. Bazen içlerinde mürekkep veya toner dağılımı düzensizleşebilir.

8. Yazıcı Başlığı Değişimi: Eğer temizlik işlemi ve diğer adımlar sonuç vermezse, yazıcı başlığının hasar görmüş olabileceğini göz önünde bulundurun ve gerektiğinde değiştirin.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra hala çizgili çıktı sorunu yaşıyorsanız, Hp, Samsung, Canon, Epson, Brother, Oki, Lexmark ve Panasonic yazıcınızın daha fazla bakım veya onarım gerektirebileceği için bir yazıcı servisine başvurmanız gerekebilir.

Fotokopi Makinesi neden çizgili çıkarıyor?
Yazıcı neden çizgi çizgi çıkıyor?
Kyocera yazıcı çizgili çıkarıyor
Hp yazıcı çizgili çıkarıyor
Canon yazıcı çizgili çıkarıyor
Samsung yazıcı çizgili çıkarıyor
Lazer yazıcı çizgili çıkarıyor
Brother yazıcı çizgili çıkarıyor
Epson yazıcı Çizgili çıkarıyor
Epson yatay çizgi sorunu